Повертаємо втрачену працездатність вашим пристроям

Ремонт Cyclone MP-7092A

Автомагнітола Cyclone MP-7092A не стартує, чорний екран

Проблема: Автомагнітола Cyclone MP-7092A не стартує, при підключенні до живлення чорний екран.

Характеристики Cyclone MP-7092A:
  • Процесор (CPU): AC8227L, 4 ядра
  • Дисплей: ємнісний 7"(1024X600)
  • Оперативна пам'ять (RAM): 2 Гб
  • Внутрішня пам'ять (Internal Flash): 16Гб
  • ОС: Android 8.1

Автомагнітола ні на що не реагує, окрім під'єднання до комп'ютера. При таких симптомах є великий шанс того, що це апаратна проблема. І дійсно, за допомогою програматора було вийвлено пошкоджену фізично EMMC флеш-пам'ять.

Клієнт погодився на ремонт Cyclone MP-7092A. Була проведена заміна EMMC.

Після заміни флеш-пам'яті автомагнітоли, за допомогою комп'ютера була прошита плата Android ПРОМІЖНОЮ прошивкою не від Cyclone MP-7092A. Інакших засобів запустити пристрій немає, якщо не існує повний дамп EMMC. Після завершення процесу прошивки автомагнітола запустилась з багатьма недоліками, але згодом була прошита оригінальною сервісною прошивкою від Cyclone.

Після цього з'явилась ще одна неочікувана нами проблема - перестали працювати фізичні кнопки, хоча по ідеї налаштування фізичних кнопок мають зберігатися в MCU, але в деяких магнітолах все навпаки - налаштування зберігаються в самій прошивці. Були проведені довги пошуки файлу налаштувань, які закінчились на диво успішно. Після імпорту та перезапуску автомагнітола запустилась з працюючими фізичними кнопками. Ремонт Cyclone MP-7092A завершено успіхом.
22.05.22