Повертаємо втрачену працездатність вашим пристроям

Ремонт автомагнітоли T3-P1 (T3L-A109D4X1-V3)

Після оновлення ПЗ магнітола перетворилася на "цеглину"

Проблема: Власник вирішив оновити магнітолу T3-P1 T3L-A109D4X1-V3 до іншої версії програмного забезпечення. В результаті магнітола стала "цеглиною". При подачі живлення чорний екран.

Характеристики T3-P1 (плата T3L-A109D4X1-V3):
  • Процесор: 4-ох ядерний Allwinner
  • Дисплей: 10" 1280 x 720
  • ОС: Android 8.1
  • Пам'ять оперативна: 1/2 ГБ
  • Пам'ять постійна: 16/32 ГБ
Автомагнітола не реагує на під'єднання USB, відповідно прошити її через флешку неможливо, так як затерто бутлоадер. Додаткова складність полягає в тому, що невідомо що за програмне забезпечення було встановлено раніше.

Враховуючи те, що плати Android з процесором Allwinner можливо відновити зі стану цеглини за допомогою комп'ютера та програматора, були вибрані декілька подібних прошивок для такого процесора. Але цього замало, так як потрібно ще знайти testpoint T3-P1 (плата T3L-A109D4X1-V3) для переведення процесора в режим завантаження.

Після вивчення принципової схеми плати Android тестпоінт було знайдено. Перші декілька прошивок не дали бажаного результату - після прошивки далі чорний екран. Це говорить про те, що бутлоадер, який міститься в прошивці, не співпадає з версією плати.

Методом проб та помилок вдалося встановити потрібне програмне забезпечення. Після включення живлення на екрані засвітився логотип. Через декілька хвилин запустився робочий стіл Android. Були налагоджені з нуля бокові кнопки та скалібрований сенсор.

Ремонт T3-P1 (T3L A109D4X1 V3) у Львові завершено успішно. У кого подібна магнітола (плата), програмна або апаратна проблема - звертайтесь, відремонтуємо.
20.02.22