Повертаємо втрачену працездатність вашим пристроям

Ремонт Mi Pad 5 (nabu)

Планшет в стані Soft Brick. Постійно перезавантажується

Проблема: Планшет Mi Pad 5 Nabu постійно перезавантажується, заходить в Recovery. Скидання до заводських налаштувань не допомагає.

Характеристики Mi Pad 5 Nabu :

  • Процесор (CPU): Qualcomm Snapdragon SDM860
  • RAM: 6Гб
  • ROM: 128/256 Гб
  • Система: Android 11+

Як виявилось, клієнт вирішив прошити планшет з китайської версії на глобальну і після таких маніпуляцій планшет в стані Soft Brick.

Очевидно, що планшет з китайською версією на борту був розблокований (бо інакше його не прошити через fastboot або recovery) і був прошитий на глобальну версію з включеною функцією блокування бутлоадера. Саме при таких діях і відбувається bootloop.

Враховуючи, що бутлодер заблоковано, частково встановлена глобальна версія прошивки, то перепрограмувати планшет простим способ вже неможливо.

Для того, щоб відремонтувати Mi Pad 5 Nabu потрібно прошити його обов'язково оригінальною китайською версією прошивки з використанням сервісного акаунта Xiaomi через EDL. Що і було зроблено. Після прошивки планшет запустив робочий стіл з китайською версією MIUI. Тільки після цього вже можна знов розблокувати bootloader і прошити будь-яку прошивку, в тому числі і глобальну.

В кого подібні проблеми з цим планшетом - звертайтесь, відремонтуємо.
18.06.23