Повертаємо втрачену працездатність вашим пристроям

Ремонт автомагнітоли PX5_MODU_A4

Після невдалої прошивки автомагнітола в стані Hard Brick

Проблема: Автомагнітола PX5 (плата PX5_MODU_A4) не стартує після оновлення клієнтом. Темний екран, працює тілки підсвітка кнопок.

Характеристики автомагнітоли PX5 (плата PX5_MODU_A4) :
  • Процесор (CPU): Rockchip PX5, PX6, PX4
  • RAM: 4 Гб
  • ROM: 32/64 Гб
  • Система: Android 8+

Існує багато різновидів материнських плат для магнітол, в тому числі і для PX5, PX6, PX4. Якщо прошити прошивкою, яка не підходить під "залізо", то в кращому випадку буде soft brick (переважно), в гіршому hard brick (малий процент випадків).

В даному випадку проблема була в тому, що після прошивки померла EMMC, як раз hard brick. На програматорі визначалась нульовим об'ємом. Після розмови з клієнтом стало зрозуміло, що була помилково вибрана прошивка під інший тип MCU що і призвело до таких наслідків.

EMMC була замінена на нову і запаяна на плату. Після пошуків було знайдено метод прошивки плати Андроїд PX5_MODU_A4_20170927 окремо від основної плати магнітоли за допомогою Dump Emmc. Після прошивки дампа автомагнітолу PX5 було додатково оновлено до останної версії Android 10. Кнопки запрацювали зразу, так як MCU не було прошито ні клієнтом ні нашим сервісом. Ремонт автомагнітоли PX5 (плата PX5_MODU_A4) успішно виконано.
14.05.23