Повертаємо втрачену працездатність вашим пристроям

Ремонт iMac A1311

Артефакти відеокарти, чистка системи охолодження, модернізація

Проблема: iMac A1311 при включенні видає спотворене зображення з артефактами.

Очевидно зразу, що дефект проявляється через графічний відеоадаптер. Є два шляхи вирішення цієї проблеми: заміна всієї відеокати або реболінг графічного чипу(процесор) з подальшим стрес-тестуванням. Враховуючи, що заміна відеокарти обходиться достатньо дорого, то ще її потрібно замовляти з-за кордону. Завжди можна спробувати відремонтувати відеокарту такого типу за допомогою реболу чипу - відпаювання графічного чипу від основної плати, накатування спеціальних кульок на чип, запаювання назад на плату. Що і було зроблено. Після такого ремонту відеокарти iMac A1311 почав стартувати без дефектів, в 3D-тестах артефакти не з'являються. Також була проведена чистка системи охолодження.

Як і будь-який комп'ютер (ноутбук) iMac потребує чистки, заміни термопасти, термонакладок. Перегрів - один з наслідків відмови відеоадаптера. Регулярна профілактика - запорука безвідмовної роботи будь-якого комп'ютера.

Комп'ютер не новий, але якщо його модернізувати (додати оперативної пам'яті, встановити високошвидкісний твердотільний диск SSD), то як хороша робоча машина він ще легко може служити довгі роки.

У кого є подібні дефекти в будь-яких моделях iMac - звертайтесь в наш сервісний центр у Львові - допоможемо.
02.01.22