Повертаємо втрачену працездатність вашим пристроям

Заборонити "apple" в Україні

На сайті президента з'явилася петиція з вимогою заборонити продукцію

Електронна петиція з вимогою заборонити гаджети корпорації apple з'явилася на сайті президента. В даний час петицію підтримали менше 1000 чоловік при мінімально необхідних для розгляду 25 тис.



«Вимагаю негайно заборонити діяльність apple в Україні, заборонити їх продукцію, її ввезення. Створити державну програму з утилізації наявної у населення продукції з відшкодуванням коштів», - сказано в петиції. До кінця голосування за документ залишилося 89 днів.

Минулого тижня голова комітету Держдуми РФ з безпеки та протидії корупції Василь Піскарьов повідомив журналістам, що Apple повністю усунула претензії депутатів Держдуми за вказівкою територіальної приналежності Криму в своїх сервісах, в тому числі в додатку «Погода». До цього, зокрема, кримські міста в цьому додатку в повному обсязі відображалися як територія РФ.

Посольство України у Вашингтоні звернулося до Держдепартаменту і до керівництва apple у зв'язку з тим, що корпорація стала відзначати Крим і Севастополь як російську територію в своїх сервісах в росії. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко розкритикував apple і порадив їй не займатися глобальної політикою, тому що це «не її сильна сторона». А колишній глава МЗС України Павло Клімкін закликав українських громадян відмовитися від гаджетів виробництва apple.
02.12.19