Повертаємо втрачену працездатність вашим пристроям

Нова система Android 9.0

Google планує випустити нову систему

Розробники компанії Google планують випустити нову операційну систему Android 9.0 P. Новинка очікується багатомільйонною аудиторією шанувальників операційки, тому що вона несе багато цікавих нововведень.

Орієнтовною датою демонстрації Android 9.0 P вважають виставку Google IO 2018, заплановану на початок травня. На виставці продемонструють функціональність і розкажуть про всі особливості і позитивні сторони системи. Також буде доступна бета-версія для розробників, з метою ознайомлення, доопрацювання і адаптації свого програмного забезпечення.

Основною новинкою виділяється підтримка сканера райдужної оболонки ока для всіх смартфонів, що дозволить надійніше захистити мобільні пристрої. Здійснити підтримку такої функції потрібно буде в першу чергу виробникам, шляхом установки спеціального модуля камери. На даний момент така технологія зустрічається у нових поколіннях виробників Apple і Samsung. Система буде нагадувати більше FaceID, тому як простіше встановити спеціально налаштовану камеру або дві, ніж писати кожен раз нове програмне забезпечення під окремий пристрій і операційну систему, як зараз роблять південнокорейські розробники.

Таке рішення здається відмінним для безлічі користувачів, проте невідомо як позначиться така функція на підвищенні вартості. Також будуть враховуватися бажання самих виробників мобільних пристроїв, що використовують на сьогоднішній день схожий додаток Face Unlock. Але цю програму можна з легкістю обдурити, показуючи замість обличча людини фотографію, і згодом успішно розблокувати пристрій, так як програма не перевіряє об'ємність.

Виділяють ще можливість запису розмов, відсутність стеження за користувачем за допомогою камер і поліпшену функцію блокування дзвінків. Таким чином можливо буде запрограмувати приховані, комерційні і невідомі дзвінки, які багатьох дратують.
05.03.18