Повертаємо втрачену працездатність вашим пристроям

3D Touch в Android

Google додає аналог 3D Touch в Android

У майбутньої версії Android з'явиться підтримка чутливих до сили натискання екранів, подібно до того, як це реалізовано в iPhone 6s і 6s Plus (реальний аналог 3D Touch в Android!). Це підтвердила компанія Google в бесіді з виданням The Verge.

Як пояснив пошуковий гігант, функція впроваджується в Android на прохання виробників - так окремим компаніям не доведеться писати власне програмне рішення, що вже зробили Huawei (Force Touch), ZTE і Meizu (3D Press) в своїх флагманах.

Якщо врахувати, що Google посилається на прохання компаній, можна зробити припущення, що в майбутньому на ринку з'явиться більше пристроїв з екранами, які розпізнають силу натиснення.

Початкова підтримка в ОС дозволить розробникам ПЗ один раз написати рішення для всіх смартфонів, де є такі екрани, а не підлаштовувати софт під кожного виробника, що ми спостерігали, наприклад, до Android 6 Marshmallow зі сканерами відбитка пальців.

Аналог 3D Touch в Android

Відповідна функціональність вже з'явилася у другій збірці Android N (ті самі шорткати для робочого столу, які ведуть до конкретної дії в додатку).

Видання Phandroid зв'язалося з розробником Nova Launcher для того, щоб перевірити, як працює нова функція. Так як Android N доступний тільки на Nexus, в яких немає чутливого до сили натискання дисплея, функцію реалізували за допомогою свайпа вниз по іконці.

Як буде називатися функція в кінцевій версії, а також всі її можливості дізнаємося під час офіційного анонсу. Можливо, це станеться вже на Google I / O 2016.
19.04.16